نمک صنعتی

نمک یکی از مواد اصلی در زنجیره تولید و صنعت است و کاربرد آن در تولید هزاران محصول به طور مستقیم و غیر مستقیم مشهود است. نیاز به طیف گسترده از انواع نمک صنعتی حتی به میزان حداقل لزوم استفاده از آن، در 14 هزار صنعت مختلف به اثبات رسیده است. به طور کلی 60 درصد نمک صنعتی دنیا در صنعت پتروشیمی، 30 درصد در صنعت غذا و دارو و 10 درصد دیگر در سایر صنایع استفاده می‌شود. در این نوشتار سعی می‌کنیم تصویری از کاربرد این نوع نمک برای مخاطبین نمایش دهیم.

نمک صنعتی دانه بندی شده

 

نمک صنعتی چیست؟

نمک صنعتی علاوه بر خلوص پایین مقادیر بالاتری فلزات سنگین و عناصر سمی نسبت به نمک طعام دارد. البته در دیرباز همین نمک بدون اینکه تصفیه شود و با وجود عناصر سمی و فلزات سنگین بعنوان نمک خوراکی (نمک طعام) استفاده می‌شدند. اما پس از ظهور روشهای تصفیه نمک و  افزایش خلوص سدیم کلراید، نمک ها به دو دسته تصفیه شده و صنعتی تقسیم شدند. این نامگذاری از این جهت بوده است که از این نوع نمک در زوایای مختلف صنعت استفاده می‌شود.

برخی تقسیمات نمک صنعتی از قرار زیر هستند:

  • سنگ نمک صنعتی : همان سنگ نمک پس از استخراج و بدون هیچ گونه تغییر و فرآوری فیزیکی یا شیمیایی را سنگ نمک صنعتی می‌گویند. این نوع نمک در واقع شکل اولیه است و پس از خرد شدن می‌تواند با اهداف مختلفی مورد استفاده قرار گیرد.
  • نمک صنعتی دانه بندی شده : این نوع نمک حاصل از خردایش و کلاسه شدن سنگ نمک صنعتی است. این نوع نمک را از نظر اندازه دانه ها طبقه بندی می‌کنند. از انواع نمک‌ها در این طبقه‌بندی می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد:
    • نمک شیلاتی: بزرگترین دانه‌بندی را در بین انواع نمک صنعتی دارد. کوچکتر از گردو اما بزرگتر از نخود است.
    • نمک شکری: از نظر دانه‌بندی شبیه شکر است. کاربردهای متعددی دارد: نمک سود کردن مواد غذایی، گل حفاری، یخ زدایی و …
    • نمک نخودی: کمی کوچکتر از نخود است. کاربردهایی نظیر تولید برخی مواد غذایی، نمک ماشین ظرفشویی و … دارد.
    • نمک پودری: کوچکترین دانه‌بندی را دارد و شبیه پودر است. در صنایعی نظیر آجیل‌سازی، یخ‌سازی، کاغذسازی، کلرسازی و … کاربرد دارد.
  • نمک احیای رزین : جهت سختی گیری آب و جداکردن یونهای کلسیم و منیزیم موجود در آب از رزین های کاتیونی استفاده میشود. برای احیای رزینهای مستعمل و افزایش دوباره کارایی آنها نیز میتوان از محلول آب و نمک بهره برد. البته این روش فقط در مورد رزین های کاتیونی قابل استفاده می‌باشد.

برای مطالعه بیشتر درباره انواع نمک صنعتی می‌توانید به این صفحه مراجعه کنید: انواع نمک صنعتی

 

نمک صنعتی سپیدر

اگر شما از نمک صنعتی در صنعت چرم سازی و دباغی، خوراک دام و طیور، تصفیه خانه، تولید شیشه و پلی استر و پلاستیک، محصولات رزین و سایر فرایند های شیمیایی، حفاری چاه نفت و یا هر صنعت دیگری مصرف دارید، نمک شایان (سپیدر) این امکان را به شما می دهد تا انواع نمک های صنعتی با خلوص متفاوت از 99-96 درصد را با بهترین قیمت و در کوتاه ترین زمان ممکن دریافت نمایید.

برای خرید نمک صنعتی سپیدر می‌توانید با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید. به این منظور از اطلاعات مندرج در صفحه «تماس با ما» اقدام کنید.