بشر همواره به دنبال استفاده از انرژی‌های پاک تر و ارزانتر بوده است. در این زمینه، محققین چینی کمپانی CATL باتری هایی را تولید کرده اند که از یکی از در دسترس‌ترین و ارزان‌ترین مواد معدنی موجود بهره می‌برد، یعنی نمک! در این باتری ها که با محلول نمک ساخته می‌شوند، به جای یون‌های لیتیوم، برق مورد نیاز از حرکت یون‌های سدیم بین دو الکترود ایجاد می‌گردد. آند در باتری نمکی چینی از یک ماده کربنی سخت و متخلخل ساخته شده است. ساختار کاتد نیز با استفاده از مواد دیگری تغییر یافته تا آرایش الکترون‌ها در درون باتری بهتر شود.  استفاده از باتری با محلول آب نمک مزایای دیگری نیز دارد که در ادامه در مورد آنها صحبت خواهیم کرد.

باتری با آب نمک - باتری سدیمی

 

مزایای باتری با آب نمک

در ادامه مزایای استفاده از باتری های نمکی در مقایسه با باتری های لیتیومی مقایسه می‌شود:

1 – تولید باتری ارزان‌تر

قطعاً انسان همیشه به دنبال یک گزینه ارزانتر است تا در هزینه‌ها صرفه‌جویی کند. استفاده از ماده فراوان و ارزان سدیم کلرید، قطعاً به صرفه‌تر از استفاده از لیتیوم کمیاب در ساخت باتری است. همین گزینه شاید زمانی دلیل جایگزینی این نوع از باتری‌ها باشد.

2 – کمک به محیط زیست

قطعاً اثرات مخرب زیست محیطی باتری‌هایی که حاوی محلول نمک هستند، کمتر از باتری‌های لیتیومی است.

3 – فرسایش کمتر باتری

یکی از مشکلات عمده در باتری های لیتیومی، فرسایش الکترودها است که منجر به پایین آمدن عمر باتری می شود. یون‌های سدیم در مقایسه با یون‌های لیتیوم بزرگتر هستند و در مقابله با ناخالصی‌ها و آلودگی‌ها که عمر باتری را کوتاه می‌کنند مقاومت بیشتری دارند.

4 – پایداری بازدهی باتری با محلول آب نمک

بازدهی باتری های سدیمی در مقایسه با بازدهی باتری های لیتیومی همچنان رقم پایین‌تری است. امّا این تکمیل این باتری‌ها برای رسیدن به مرحله تجاری‌سازی هنوز نیاز به کار دارد. پژوهشگران امیدوارند تا سال 2023 بتوانند این نوع از باتری‌های را روانه بازار کنند.

چیزی که حائز اهمیت است پایداری بازدهی باتری با محلول آب نمک است. در آزمایشات، پس از 1000 بار شارژ شدن این باتری‌ها همچنان از بازدهی مطلوبی برخوردار بوده‌اند. باتری‌های سدیمی مشکلاتی مانند کاهش تدریجی چگالی و ظرفیت شارژ را نخواهند داشت. شارژ ۸۰ درصد ظرفیت این باتری در دمای اتاق در عرض ۱۵ دقیقه انجام می‌شود. این باتری در سرمای منفی ۲۰ درجه قادر به حفظ ۹۰ درصد از شارژ خود است که رکوردی مناسب است.

 

در خانه با آب نمک باتری بسازید!

شاید مطلبی که درباره باتری آب نمک خواندید موجب تعجب شما شود. شما هم می‌توانید در خانه با آب نمک باتری بسازید. در ادامه این نوشتار طریقه ساخت باتری با آب نمک را به شما توضیح خواهیم داد:

وسایل مورد نیاز برای ساخت باتری آب نمک در منزل

  • ورقه مسی
  • فویل آلومینیومی
  • آب نمک
  • لیوانی که فلزی نباشد
  • لامپ ال ای دی کوچک و سیم

طریقه ساخت باتری با آب نمک در منزل

  1. سه چهارم لیوان را از آب پر کنید؛
  2. یک قاشق غذاخوری نمک را در آب محلول کنید؛
  3. دو ورقه مسی و آلومینیومی را از وسط تا کنید و بر لیوان آویزان کنید. طوری که یک سر آنها داخل آب نمک قرار بگیرد؛
  4. به هر یک از این ورقه ها سیم‌های لامپ کوچک خود را وصل کنید؛
  5. باطری شما آماده است و باید ولتاژ حدود سه چهارم ولت را نشان دهد:

ساخت باتری با آب نمک در منزل