نمک مش 90، مش 110، مش 120، مش 130

نمک مش 90، مش 110، 120، 130

نمک مش 110، نمک مش 120، نمک مش 130، نمک پودری، نمک صدفی، نمک شکری، نمک نخودی یا شیلاتی و… نام‌های مصطلح در میان تولیدکنندگان نمک بوده و مبنای علمی ندارد. لذا، مطالب زیر جهت اطلاع و جلوگیری از اشتباهات احتمالی خریداران محترم به استحضار رسانده می شود:

 

مش به چه معناست؟

در اصطلاح مهندسی به واحدهای تشکیل‌‌دهنده شبکه‌ای تور مانند، مش گفته می‌شود. در واقع مش، تعداد روزنه‌ها در یک اینچ طول سرند می‌باشد. به بیان ساده‌تر اگر با یک کولیس یک اینچ سرند را جدا کنیم و تعداد سوراخ‌ها را بشماریم عدد مش سرند بدست می‌آید. دانستن عدد مش شرط لازم برای بدست آوردن اندازه دانه‌‌های محصول بدست آمده است و شرط کافی دانستن قطر مفتول تشکیل‌دهنده توری می‌باشد.

فرمول بدست آوردن قطر دانه‌های عبوری از توری بر حسب میلیمتر: عدد مش ضرب در قطر مفتول به میلیمتر را از 2.54 کم کنید و سپس بر عدد مش تقسیم کنید.

 

انواع نمک از نظر دانه‌بندی

نمک با دانه‌های بندی‌های مختلف کاربردهای مختلفی در صنعت دارد. بنابراین، نمک را از این منظر نیز طبقه‌بندی می‌کنند. در ادامه به برخی از این طبقه‌بندی‌ها اشاره می‌کنیم:

 

1. نمک پودری

پس از خردایش نمک و کلاسه شدن توسط سرند، محصولی که در پایین ترین قسمت باقی می ماند، نمک پودری خواهد بود که بسته به توری فوقانی می تواند مش های متفاوتی داشته باشد.این نمک با ظاهری آرد مانند دارای ریز ترین و کوچکترین دانه بندی و فاقد هر گونه دانه بندی کریستالی می باشد و به علت قیمت مناسب و مقرون به صرفه بودن، مورد توجه بسیاری از صنایع قرار گرفته است . نمک پودری با گذر از توری مش 50-40، ایده آل ترین نوع از این گونه نمک است.

معایب نمک پودری :

  • این نوع نمک بعلت ریزتر بودن سطح برخورد بیشتری با هوا دارد و این امر موجب جذب بیشتر رطوبت و کلوخه شدن آن است.
  • بعلت ریزتر بودن دانه ها در صورت نگهداری طولانی مدت در انبار زودتر از دیگر انواع نمک سفت می شود و حالت کلوخه می گیرد.
  • بعلت تشکیل کلوخه های کوچک درون کیسه نمک پودری امکان ریزش آزاد به مقدار ثابت وجود ندارد و در هنگام ریزش مقدار آن متغییر خواهد بود که این امر دقت کنترل مقدار نمک موجود در جیره غذایی طیور را پایین می آورد. لذا برای افزودنی دان مرغ به هیچ وجه پیشنهاد نمی شود.

مزایای نمک پودری:

  • بعلت عدم امکان نگهداری برای مدت طولانی قیمت پایین‌تری نسبت به دیگر نمکهای دانه بندی شده صنعتی دارد.
  • نسبت به دیگر انواع نمک سریع تر در آب حل میشود. بنابراین، برای مصارفی که نیاز به حل کردن نمک در آب باشد مانند شستشوی استخر ماهی ، پوست گیری کنجد و افزودن به پودر لباسشویی بهترین گزینه است.

 

2. نمک صدفی

به علت دانه دانه و شفافیت ظاهری از این نمک با نام نمک صدفی یاد می شود. نمک صدفی دارای مش 45-35 است که در اصلاح به آن نمک مش 120 یا 130 نیز گفته می شود. این نوع نمک بهترین، گران ترین و پر متقاضی ترین نمک در میان انواع نمک صنعتی می باشد.

شرکت سپید دُر شایان (نمک شایان)، نگرانی های خریداران نمک صدفی در فصول بارندگی از جهت چسبندگی این محصول را با استفاده از دستگاه های خشک کن و مراقبت در حمل و نقل برطرف می سازد.

 

3. نمک شکری

این نمک به علت شباهت ظاهری به شکر، نمک شکری نامیده می شود و دارای نامهای دیگری همانند نمک مش 110، نمک کریستالی و نمک زبری هم می باشد. به علت حجم بسیار بالای مصرف نمک شکری در صنایع مختلف، این نوع نمک صنعتی به پر مصرف ترین نمک در میان گونه‌های خود تبدیل شده است. شایان به ذکر است که از صنایع وابسته به استخراج نفت و گاز (به ویژه صنایع حفاری)، می توان به پر مصرف ترین صنعت برای این نمک نام برد. از علل استقبال اصناف گوناگون از نمک شکری می‌توان مقاومت بالای آن در برابر طوبت (دیر انحلالی) به نسبت سایر دانه بندی‌ها من جمله نمک صدفی و پودری دانست.

 

4. نمک شیلاتی (نمک نخودی)

از نام این نوع نمک می توان به ابعاد و مصرف عمده آن پی برد. نمک شیلاتی به نمک هایی که روی توری فوقانی سرند باقی می مانند، گفته می شود و کوچکترین سایز این نمک از نمک شکری بزرگتر است.

 

خرید نمک مش

ثبت سفارش نمک توسط خریداران محترم به دو طریق زیر انجام می گیرد:

1) اندازه مش نمک (نمک مش 90،110،120،130،…)

2) نوع نمک (پودری،صدفی،شکری)

بالاترین کیفیت مش، محصول شرکت نمک سپید در شایان (شایان سالتسپیدر)  می باشد که در صنایع مختلفی همچون تولید کنندگان پودرهای شوینده ، خوراک دام و طیور و غیره …… مصرف می گردد.

برای ارتباط با شرکت نمک سپید در شایان از طریق صفحه «تماس با ما» اقدام فرمایید.